LÄR DIG BRYGGA EGET ÖL!

A. Långa kursen, 4 gånger
Första gången lär vi oss bryggningens teori, provsmakar och diskuterar hur olika öltyper skapas och bestämmer vi vad vi skall brygga
Efter någon vecka brygger vi en hel dag, lördag eller söndag i vår stora bykgryta som rymmer nästan hundra liter. Vi brygger och talar om ölbryggning och ölhistoria. Till sist tar du med dig ölet hem för jäsning
Efter att ölet jäst ut samlas vi för att tappa på flaska
En månad senare samlas vi för att provsmaka och diskutera hur du skall komma igång med egen bryggning.
Pris 2500 kr Högsta antalet deltagare är sex.



Kurs 1:
Torsdag 8 september kl 19-2130. Start
Lördag 17 september kl 8-17. Bryggning
Tisdag 27 september kl 19-21. Tappning
Tisdag 8 november kl 19-22. Avslutning

Kurs 2: Kursen inställd pga få deltagare
Torsdag 6 oktober kl 19-2130. Start
Lördag 22 oktober kl 8-17. Bryggning
Onsdag 9 november kl 19-21. Tappning
Tisdag 6 december kl 19-22. Avslutning

B. Kurs med övernattning passar de som bor långt bort

Dag 1. Start kl 18. Ölbryggningens teknik och hur malt, humle och jäst kombineras för att få fram önskad öltyp.
Vi provar olika öltyper, såväl kommersiella som hembryggda.
Övernattning i vårt Bed and Breakfast 
Dag 2. Bryggning i den stora bykgytan som rymmer nästan hundra liter. Var och en får med sig en hink med med ca 20 liter jäsande öl och får själv tappa den på flaska hemma. Vi brygger också i mindre gryta som passar på spisen därhemma. 
Pris: 2500 per person, minst fyra deltagare.
 Inget datum fastlagt. Är du intresserad, hör av dig via vår kontaktsida!