Brödet från Stora Haketorp

– ett naturligt bröd från ett litet bageri

Vi har två elektriska bakugnar med tegel i väggar, botten och tak. Teglet ger mycket värme till degen när vi sätter in degämnena så att de snabbt ökar i volym.

Vi bakar surdegsbröd för att surdeg lockar fram många smaker och gör brödet hållbarare och nyttigare

Vi bakar på mjöl från Åker & Äng i Grästorp

Dessutom salt, små mängder jäst, ibland malt och nyponmjöl

Dessa bröd bakas :
- Dinkelbullar: en sorts ciabatta, sega portionsbröd 30 kr för 6 st. Vårt populäraste bröd.

- Traktorlimpa: rågsur i form med lite mildare syra. 40 kr för 600 g
- 47-an: Klassiskt rågsurdegsbröd med tydlig syra, 50 kr för 800 g

- Franskt lantbröd bakas på dinkel, vetemjöl och jäst, 55 kr för 900 g


Julbröd:
Vörtbröd på hembryggd vört, 50 kr,

ankarstock, 60 kr
skånsk kavring, 45 kr och


Vill du köpa vårt bröd så hör av dig. Vi bakar i mitten av månaden.

Rågbröd